Contacteer ons: +32 497 55 32 07
Email : info@aquarand.be
Vaartdijk 126, 1981 Hofstade : Plan – en Routebeschrijving

Stad en cultuur

Mechelen, stad van de Maneblussers

IMG_3430
Mechelen is niet alleen een gezellige winkelstad, maar ook een cultuurhistorische schatkamer in Vlaanderen. Mechelen telt werkelijk een grote hoeveelheid historisch interessante gebouwen en monumenten en een heus netwerk van steegjes en paadjes die de prachtige pleinen en parkjes verbinden. Mechelen ligt bovendien op minder dan 8 km. van Aquarand Bed – Breakfast. Cultuur, sport en ontspanning liggen nooit ver van elkaar!

Meer over Mechelen
Meer over Kazerne Dossin

Universiteitsstad Leuven

IMG_3430
Leuven, de Bourgondische universiteitsstad aan de Dijle, brengt een bijzondere mix van eeuwenoude gebouwen, gezellig shoppen en een bruisend studentikoos nachtleven. Een groot deel van het historische stadscentrum is bovendien verkeersvrij, zodat u als voetganger of fietser gezellig ten volle kan genieten! Leuven bevindt zich op 25 km van Aquarand: een prachtige dagtocht met de fiets langs de Leuvense Vaart!

Meer over Leuven


Leuvense
Vaart

IMG_3430
Deze charmante Bed & Breakfast is gelegen aan het autovrije jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle. Het kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart is één van oudste kanalen van België. Keizerin Maria Theresia gaf in 1750 de opdracht voor de bouw van een kanaal tussen Leuven en Mechelen, opdat zeeschepen via deze waterloop handel konden drijven tot in Leuven.
Vandaag biedt het kanaal vooral ontspanning met kleurrijke jachthavens, boottochtjes en terrasjes aan de waterkant. Heerlijk om langs te fietsen!


Brouwerij
route

IMG_3430
Soms smaakt een karaktervol bier beter na een ontspannende fietstocht. Maar een verse pint, recht uit de brouwketel, moet je zeker ook eens proberen. Ben je een bierliefhebber? Dan is een brouwerij-bezoek zeker de moeite!

Meer over Gouden Carolus
Meer over Brouwerij Het Anker
Meer over Brouwerij Haacht
Meer over Stella Artois